Kinderdagverblijf

De kinderopvang is opgedeeld in 2 groepen: de Kippen en de Eekhoorns. De Kippen is een verticale groep in de leeftijd van 0-4 jaar. Deze groep is gesitueerd in een lokaal van het IKC. Vanuit het lokaal kunnen wij naar een klein halletje waarna we rechtstreeks in onze tuin kunnen komen. De tuin sluit aan op het weiland en we hebben uitzicht op de prachtige Heldringkerk.

Onze tuin wordt zoveel mogelijk ingericht als natuurtuin met natuurlijke speelelementen. Vanuit het lokaal van de Kippen kunnen wij ook in de slaapkamer komen. Hier kunnen, afhankelijk van het kind en in overleg met de ouders, de kinderen in alle rust slapen. Buiten onze tuin komt de algemene moestuin. Ons KDV mag daar in tuinieren. En natuurlijk alles op eten wat we verbouwen. Bij Pommetje spelen wij veel buiten, weer of geen weer. Elke dag proberen wij naar buiten te gaan.

Op een aantal dagen (maandag-, dinsdag-, en donderdagochtend) wordt de Kippengroep gesplitst en gaan de kinderen van 2-4 jaar naar een aparte ruimte (de Eekhoorns). De kinderen volgen hier een programma voor peuters dat door ons is ontwikkeld. Dit programma staat in het teken van de voorbereiding op de basisschool. We gaan in de kring, leren wachten op onze beurt, leren samen te werken, luisteren naar een verhaal, maar we leren ook de diverse technieken van de grove en fijne motoriek. Er is ook tijd voor ontmoeting met de jongste basisschoolkinderen omdat ze vaak samen werken en spelen of samen naar buiten gaan. Zo maken we de stap van 3 jaar (peuter) naar 4 jaar (kleuter) heel klein..

Onze openingstijden zijn breed (07.00-18.30 uur), waardoor thuis eten niet altijd mogelijk is. Om 07.30 uur is er ruimte om gezamenlijk met de kinderen te eten. Kinderen moeten zelf een broodtrommel meenemen met hun brood. Voor een beker melk/ranja/thee zorgen wij. Het fruit, de lunch en een tussendoortje in de middag is inbegrepen. Om 17.00 uur kan er een warme maaltijd gegeten worden. Deze moeten ouders/kinderen zelf meenemen en in de koelkast plaatsen van het KDV. Zijn er veel kinderen die moeten eten, dan kunnen we kijken of dit mogelijk is met een maaltijdservice. Uiteraard tegen extra kosten.