Kinderdagverblijf

Wij hebben 1 verticale groep met kinderen van 0-4 jaar. Deze groep heet de Kippen en is gesitueerd in een lokaal van het IKC. Vanuit het lokaal kunnen wij naar een klein halletje waarna we rechtstreeks in onze tuin kunnen komen. De tuin sluit aan op het weiland en we hebben uitzicht op de prachtige Heldringkerk. Onze tuin wordt zoveel mogelijk ingericht als natuurtuin met natuurlijke speelelementen.

Buiten onze tuin komt de algemene moestuin. Ons KDV mag daar in tuinieren. En natuurlijk alles op eten wat we verbouwen. Bij Pommetje spelen wij veel buiten, weer of geen weer. Elke dag proberen wij naar buiten te gaan.

Vanuit het lokaal van de Kippen kunnen wij ook in de slaapkamer komen. Hier kunnen, afhankelijk van het kind en in overleg met de ouders, de kinderen in alle rust slapen.

Onze openingstijden zijn breed (7.00-19.00 uur), waardoor thuis eten niet altijd mogelijk is. Om 7.30 uur is er ruimte om gezamenlijk met de kinderen te eten. Kinderen moeten zelf een broodtrommel meenemen met hun brood.

Voor een beker melk/ranja/thee zorgen wij. Het fruit, de lunch en een tussendoortje in de middag is inbegrepen.

Om 17.00 uur kan er een warme maaltijd gegeten worden. Deze moeten ouders/kinderen zelf meenemen en in de koelkast plaatsen van het KDV. Zijn er veel kinderen die moeten eten, dan kunnen we kijken of dit mogelijk is met een maaltijdservice. Uiteraard tegen extra kosten.

Op maandag- en donderdagochtend is er een peuterplusgroep in een aparte ruimte. Dan is er tijd voor ontmoeting met de jongste basisschoolkinderen omdat ze vaak samen werken en spelen of samen naar buiten gaan. Zo maken we de stap van 3 jaar (peuter) naar 4 jaar (kleuter) heel klein..