Eten en drinken op school

Alle kinderen lunchen samen op school, hiervoor nemen ze zelf brood mee. Wij verzorgen als school het drinken voor alle kinderen. We willen u dan ook vragen geen pakjes drinken of gevulde bekers aan uw kind mee te geven. Natuurlijk kunnen de kinderen zoveel water drinken als ze willen. Daarnaast zorgen we ook voor ‘fruit-water’ of thee. Zo maken we kannen met schijfjes sinaasappel of citroen of plukken we munt uit onze moestuin. In onze ogen heeft dit veel voordelen. Het is gezond, goed voor het milieu en we zijn verlost van lekbekers, plakkerige tassen en plakvlekken op de vloer!

Om 10.15 uur hebben we een kleine pauze. De kinderen mogen dan fruit, groente of een boterham eten. Het is fijn als de naam van uw kind op de schil of het bakje staat. Verpakte koeken geven we weer mee naar huis en deze kunnen na 14.30 uur worden opgegeten. Dit zorgt ook voor veel minder afval en gezonde kinderen!

Om 12.15 uur hebben we een grote pauze. De kinderen eten dan boterhammen. Snoep, koek en chocolade vinden we als school niet bij een lunch passen. Als het lukt eten wij lekker buiten! Daarna mogen de kinderen even ontspannen en buiten spelen. Om 13 uur gaan we weer verder met het middagprogramma.

Wij hebben ook een voedingsbeleid opgesteld:

Voedingsbeleid IKC Hei & Bos