BSO/VSO

Op maandag, dinsdag en donderdag hebben wij ook een BSO-groep (Snuffel). Op de woensdag en vrijdag bieden wij ook BSO aan, maar hier wordt meestal geen gebruik van gemaakt. Mochten er op deze dagen wel 1 of 2 kinderen zijn, dan worden zij samengevoegd met de 0-4 jarigen. De BSO-groep start na school met een gezamenlijk moment waarbij we een kopje thee of water drinken en een biscuitje of wat fruit nuttigen. Voor deze groep gebruiken wij de hal van de school en (als deze vrij is) het lokaal van de Eekhoorns. Als het mogelijk is spelen de peuters en de BSO kinderen samen.

De BSO is een plek waar een kind zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. In een veilig pedagogisch klimaat ervaart het kind respect en vertrouwen. Na schooltijd is het tijd voor gezelligheid en ontspanning. Wij streven ook naar een ‘tweede thuis’; wij creëren een plek waar je graag wilt komen na schooltijd! Bij de BSO bieden wij ook activiteiten aan, maar er is ook ruimte om zelf te kiezen wat je na school wilt doen. Vaak proberen we samen tot een spel te komen.

Op de BSO spelen wij veel buiten. Weer of geen weer. Elke dag proberen wij naar buiten te gaan. De nadruk ligt hierbij op het ontdekken. Als ouder moet u alleen rekening houden met de aankleding van uw kind (jas, sjaal, muts, handschoenen, warme schoenen etc.) Onze omgeving helpt daar natuurlijk bij. Lekker in de moestuin of een wandeling door het bos.

Wij bieden van maandag t/m vrijdag van 07:00 uur totdat de school begint voorschoolse opvang (VSO) aan. De onderbouw kinderen begeleiden wij naar de klas en de midden- en bovenbouw gaan zelf naar hun eigen klas.

Als de school dicht is vanwege een studiedag dan kunt u doorgeven of u gebruik wilt maken van extra uren. Deze worden extra verrekend op de factuur. Voor alle standaard uren inclusief de vakanties maken wij een standaard maandtarief.