De wilgenhut staat! NLDOET 2018 een groot succes!

Afgelopen zaterdag 10 maart was het zover NLDOET 2018. Met als grootste doel een levende wilgentenenhut bouwen.

Zo wordt ons natuurlijk speelplein nog levendiger!

Het was nog wel even spannend of alles zou lukken, omdat de ‘Siberische Beer’ de grond vast had gevroren. En de wilgentenen wel vruchtbare grond nodig hebben.

Maar afgelopen zaterdag kondende vrijwilligers, toch samen aan de slag om de hut samen te bouwen. Een hele klus, maar een groot succes. De hut is nu nog wat kaal, maar omdat het een levende hut is zal deze dan ook snel helemaal dichtgroeien en kunnen de kinderen van IKC Hei & Bos zich prima verstoppen in de hut.

Daarnaast hadden we nog veel materialen om het insectenhotel verder te vullen. Moeders en kinderen druk in de weer met bamboe, leem en verse materialen uit het bos. En de handige vaders die nog een laatste hand hebben gelegd aan de stevigheid van het hotel. Een goede samenwerking!

Zoals sommigen in het dorp al hadden opgemerkt, is de uitheemse laurier verwijderd van het schoolterrein.

Hiervoor hebben we een geheel nieuwe inheemse bijenhaag geplant.  Dit naast de toekomstige moestuin, waar we zaterdag twee nieuwe fruit bomen hebben geplant, die gesponsord zijn op de open dag van 13 januari j.l. Dat brengt ons op drie fruitbomen, een kers, pruim en een appel.

 

Nieuwe en bekende gezichten, samenwerken, koffie drinken, kletsen en kinderen die broodbakken boven een echt vuur. Wederom een groot succes! Daarvoor iedereen hartelijk dank!

We zijn weer een heel eind verder! Maar nog niet klaar..

Daarom gaan we 21 april a.s. met de Hoenderlose Doe-dag verder! Dan gaan we onder andere tegels verwijderen, moestuin aanplanten en misschien wel een begin makenmet het kippenhok.

Dus iedereen.. tot 21 april!