Knallend begin van het schooljaar!

https://hoenderloo.nl/nieuws/664-knallend-begin-van-het-schooljaar

De eerste schooldag van dit jaar is IKC Hei & Bos knallend gestart met een zeer bijzonder spektakel! De trommelende vuilnismannen, Sjakie en Harrie, waren te gast bij IKC Hei & Bos in Hoenderloo. Om het schooljaar spectaculair op te starten, maar ook om het thema recyclen en duurzaamheid te openen. Dit thema past perfect bij ons schoolconcept en bij ons natuurlijk (verw)onderwijs.

De hele dag klonk er vanaf het plein een fantastisch muzikaal geluid. Deze twee mannen trommelen werkelijk overal op! Zij trommelen op gerecyclede rommel, op emmers, op jerrycans en vuilnisbakken, maar ook op een groene container, speciekuipen of waterdichte tonnetjes. Overal komt geluid uit!

Vanochtend startten de twee voormalige vuilnismannen met een optreden voor ons hele IKC, waarbij alle 60(!) basisschoolkinderen al uitgedaagd werden om mee te trommelen op hun benen of mee te klappen. Ook de peuters kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen.

Daarna had elke groep van de basisschool een workshop waarbij ze het optreden van vanmiddag oefenden en voorbereidden. De stralende gezichten spraken boekdelen….

Om 14.15 uur kwam de spetterende afsluiting van deze eerste dag met alle ouders erbij op het plein. Het was werkelijk een fantastische dag en alle kinderen, ouders en collega’s hebben ervan genoten!

Welkom in het nieuwe schooljaar!

 

Fotograaf: Rob Spelde